náš příběh

Hlubočepy jsou bez nadsázky „vesnicí uprostřed Prahy“. Tato malá, ruchem města nedotčená čtvrť kousek od Smíchova však kromě nevšedního klidu nabízí také nezaměnitelné panorama – výhledy na strmé vápencové skály, mezi nimiž se tu a tam vynořuje houkající vlak jedoucí po trati zvané Pražský Semmering, kterou definují dva majestátní železniční viadukty.

Před několika lety se do této malebné části hlavního města přistěhovaly dvě rodiny a brzy se seznámily, protože jejich synové nastoupili do stejné třídy základní školy. Kromě toho je ale pojila i sdílená láska ke gastronomii. Pravidelně se potkávaly, společně vařily, degustovaly, debatovaly… a postupem času začínaly snít o něčem větším – vlastní restauraci.

Osud tomu zřejmě chtěl, a tak se jednoho dne, se zvláštním pocitem očekávání, co na místě uvidí, vydaly na opuštěný dvůr, kolem kterého chodily dvacet let, doslova pár metrů od svých domovů. Stála na něm chátrající budova, kdysi prádelna se stropními traverzami z železničních kolejí, a holubníkem v podkroví. Při pohledu ze dvora na skály a zelené pláně za nimi se bez dlouhého váhání obě rodiny rozhodly, že na tomto místě zhmotní svůj sen a postaví restauraci. Po téměř čtyřech letech příprav přivítal Semmering 20. června 2024 svého prvního hosta. Těšíme se, že vy budete tím dalším!

Semmering těsně před oficiálním otevřením

Původní budova prádelny po rekonstrukci

Jan Sekyra s Matyášem Šachtou, spolumajitelé a kamarádi od základky